Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Verveel je, je? Doe eens een Sudoku!

Een leuke en nuttige verveel tip is, doe eens een Sudoku! Je vindt ze bijna overal. In de krant, tijdschrift en natuurlijk online. Wij hebben voor jou al heel makkelijk veel linkjes opgenomen naar gratis online Sudoku’s. Hiermee kun je, jezelf uitdagen tijdens een verveel momentje. En het mooi is dat je de online Sudoku kunt doen wanneer het jou uit komt. Zo kun je eenvoudig een Sudoku doen in de trein op je telefoon of tablet. Of je neemt de krant mee in het openbaar vervoer en vult de Sudoku in met de hand. Het kan allemaal en het is een leuk tijdverdrijf.

Hoe is de Sudoku ontstaan?

De Sudoku is een Japanse puzzel. Toch is de uitvinder er van niet Japans. Het ontwerp van de puzzel komt van de hand van een Amerikaan. Dit gebeurde al in 1979, echter werd de puzzel pas opgepikt in 1984. Toen werd de puzzel opgepikt door het bedrijf Nikoli. Dit bedrijf heeft ook de huidige titel aan de puzzel gegeven; Sudoku. De puzzel werd daarna een hit in Japan. De echte populariteit kwam pas in 2004 toen de Time de puzzel ging publiceren. Vanaf 2005 kunnen wij in Nederland ook genieten van de dagelijkse Sudoku. Toen begonnen namelijk Nederlandse kranten dagelijks ene Sudoku te publiceren. En vandaag de dag heeft iedereen wel eens een Sudoku onder ogen gehad. Je kunt er eigenlijk niet meer om heen en de naam Sudoku is voor heel veel mensen voor altijd gelinkt aan een puzzel.

Er is nog veel meer!

Zoals met alle goede voorbeelden, zijn er verschillende varianten beschikbaar van de originele Sudoku puzzel. Zo zijn er puzzels beschikbaar die gebaseerd zijn op de Sudoku maar bijvoorbeeld groter (meer vlakken) of kleiner (minder vlakken) hebben. Wist je dat er ook puzzels zijn die niet gebaseerd zijn op de cijfers maar met symbolen werken? Handig als je niet zo goed bent met cijfers wellicht. Ander typen Sudoku zijn bijvoorbeeld de Jigsaw Sudoku, de Gattai-Sudoku de X-Sudoku en de Argyle-Sudoku. Er is dus heel veel variatie beschikbaar als je, je nog eens verveelt. Ben je uitgekeken op de traditionele Sudoku dan is er nog veel ander aanbod beschikbaar!

Sudoku online spelen

Wil je weten waar je eenvoudig en gratis online Sudoku kunt spelen? Wij helpen jou graag een handje. Hier onder vind je een overzicht met linkjes die je naar een gratis Sudoku sturen. Zo kun je eenvoudig en snel starten met het oplossen van een Sudoku. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van websites. Heb je zelf nog een leuke tip voor een Sudoku website? Laat het ons dan weten dan vermelden wij hem graag!

Sudokuonline.nl

Sudoku.com

Sudoku via Denksport – elke dag een gratis Sudoku, wel even registreren