Verveel je, je? Doe een stedentrip Parijs een echte aanrader!
De stad van de liefde. De hoofdstad van Frankrijk, stad op de lijst van steden die je echt een keer bezocht moet hebben. Parijs wordt altijd geassocieerd met kunst, schilderkunst, kunstenaars, prachtige architectuur en de meest opvallende gebouwen. Een bezoek aan Parijs is een must see van uiteraard de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Een weekendje Parijs is natuurlijk niet genoeg om minstens de helft van de attracties van Parijs te zien. We proberen je te informeren zodat je wel de belangrijkste monumenten kunt zien.
Parijs goedkope vluchten
We kunnen naar Parijs reizen met de trein, met de auto of met het vliegtuig. Afhankelijk van de afstand die we moeten afleggen is het voor sommigen handiger om goedkope vluchten naar Parijs te gebruiken die worden aangeboden door de diverse luchtvaartmaatschappijen, en voor anderen – met eigen vervoer. Je kunt een vlucht boeken vanaf Schiphol Airport, Eindhoven of Rotterdam Airport. Vanaf de luchthaven in Parijs kun je dan een shuttlebus boeken of met de trein, metro of taxi verder de stad in gaan om naar je hotel te komen.
De munteenheid van Frankrijk is de Euro. Meestal moet je wel wat contant geld bij je hebben, maar je kunt overal pinnen of betalen met je pinpas, net als in ons land.
Accommodaties en eten in Parijs
De accommodaties in Parijs zijn zeer uitgebreid, maar de beste prijzen in verhouding tot de kwaliteit van de accommodatie kunnen worden gevonden door ze van tevoren te boeken. Je verblijf is verreweg een van de grootste uitgaven in Parijs. Je kunt een hotel of motel boeken, een appartement huren of via Airbnb iets leuks boeken, voor een lagere prijs vergeleken met de dure hotels. Parijs is zeer goed onderling verbonden. Dus als we willen besparen op accommodatie, kunnen we ons in de buurt van haltes van het openbaar vervoer vestigen. Iets verder van het centrum. Waar je gaat eten kun je natuurlijk zelf bepalen. Van de goedkope bistro’s in de wijken tot aan de 5 sterren restaurants in hartje Parijs. Je budget bepaal je uiteraard ook zelf. Ga ervan uit dat de duurdere restaurants geweldig eten serveren, voor een geweldige prijs. Maar je kunt ook heerlijk eten in een achterafstraatje in de wijken buiten het centrum, voor een normale prijs.
Hoe verplaats je jezelf in Parijs?
Een goede manier om Parijs (en elke grote hoofdstad) te verkennen, is het eerder genoemde openbaar vervoer. In Parijs is een uitgebreid metro netwerk met maar liefst 16 lijnen, en je kunt ook de bus nemen. Helaas is het vanwege de leeftijd van de Parijse metro soms lastig, en niet alles is duidelijk en goed aangegeven, maar laat je niet ontmoedigen als je een keer op een verkeerde plek aankomt. Als je in het weekend (zelfs een lang weekend) Parijs bezoekt, is reizen met de metro essentieel als je veel wilt gaan bezoeken.
Fietsen zijn ook een handige vorm van transport, maar hierbij moet dan wel het weer goed zijn. Je kunt ook kiezen voor een begeleide fietstocht langs de highlights, of een elektrische fietstocht boeken. Denk er wel aan dat Parijs een echte wereldstad is en dus qua verkeer erg druk is.
Een bezoek aan Parijs kan ook worden gefaciliteerd door een toeristenbus, hop-on-off, die tussen de bezienswaardigheden heen en weer rijdt, en we kunnen dan in- en uitstappen bij elk van de haltes bij de monumenten. Bovendien hebben veel van hen audiogidsen die ons tussen de haltes over de stad vertellen. Het is ook een goede vorm van sightseeing als het weer ons niet gunstig gezind is.
Parijs bezoeken in een lang weekend
Voor een fatsoenlijk bezoek aan Parijs moet je een spreekwoordelijk lang weekend boeken, dat is 3 of 4 dagen. We kunnen de bekendste bezienswaardigheden zelfs in twee dagen bezoeken, zolang we dan de museums maar overslaan. Als we ook Versailles willen zien of naar Disneyland willen, zou een week perfect zijn om het zonder haast te doen. Het is de moeite waard om na te denken over een reis naar Disneyland, een dag langer is genoeg om deze plek te bezoeken en terug te gaan naar de kindertijd.
Breng je een lang weekend door in Parijs? Aan te raden is om de Paris City Card te kopen, die naast gratis vervoer veel gratis museumtickets biedt, evenals kortingen op de meest populaire attracties, winkels, restaurants, clubs en nog veel meer. De kaart helpt je om Parijs tegen een zeer gunstige prijs te bezoeken, dus is voordeliger dan losse kaartjes kopen.
Voor vertrek is het de moeite waard om te overwegen of je musea en andere betaalde locaties wilt bezoeken. Het is de moeite waard om van tevoren kaartjes te kopen. Het bespaart tijd in wachtrijen en ook mogelijke teleurstellingen ter plaatse.
Oh trouwens: Parijs is bijna gratis te bezoeken, zolang je maar in de school-/studentenleeftijd bent of in het eerste weekend van de maand gaat. Veel plaatsen zoals musea en kerken, waaronder het Louvre, bieden dan namelijk gratis toegang op de eerste zondag of zaterdag van de maand.
Niet te missen de Eiffeltoren
Voor velen kan een bezoek aan Parijs tegelijkertijd beginnen en eindigen. Het is gewoon de grootste bezienswaardigheid van Parijs en ook meteen het beroemdste gebouw ter wereld. De Eiffeltoren wordt ook wel de “Iron Lady” genoemd en ligt in het westelijke deel van de stad, aan de rivier de Seine, aan de noordwestkant van de Champ de Mars.
De Eiffeltoren is gemaakt ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Franse Revolutie, voor de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Weinig mensen weten dat de toren na 20 jaar afgebroken zou worden. Gelukkig heeft de ontwerper van Gustave Eiffel, om dit te voorkomen, er laboratoria (aerodynamisch en meteorologisch) op ingericht.
Dankzij de redding van de Eiffeltoren kunnen we vandaag de dag het panorama van geheel Parijs vanaf de toren zien. Er zijn trappen en een lift, verschillende niveaus met uitzichtpunten en een restaurant op de top van de toren. De toren ziet er prachtig uit na zonsondergang, wanneer hij wordt verlicht door duizenden lichtjes. Je moet het zeker in de avond een keer bezoeken, want dat is een zeer unieke ervaring.
De toren is omheind en je kunt de toren enkel bezoeken met een toegangsbewijs. Afhankelijk van de opties variëren de tickets in prijs en kunnen de wachtrijen ter plaatse lang zijn. Ik raad je zeker aan om deze buiten het zomerseizoen te bezoeken, want wachten met die hitte is niet aan te raden. Ook een tip is voor vertrek vooraf online een toegangsbewijs met voorrang te kopen.
Arc de Triomphe in Parijs
De Arc de Triomphe is een ander belangrijk symbool en een must-see bij een bezoek aan Parijs. Het werd gebouwd ter nagedachtenis aan degenen die vochten en stierven voor Frankrijk, tijdens de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen. Het is gelegen aan het Charles-de-Gaulle-plein in het 8e arrondissement, aan de rand van de Champs Elysees. De Arc de Triomphe is een belangrijk architectonisch kenmerk van de stad en beëindigt het perspectief van de Champs Elysees. Op de top is er een observatiedek met een panoramisch uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren.
Champs-Élysees niet te missen in Parijs
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar op dit moment zit er een herhalend “ooo Champs-Élysées” refrein in mijn hoofd! Als je bij de Arch bent, zijn we er eigenlijk al. De meest representatieve straat, de Avenue van Parijs, strekt zich uit tussen Place de la Concorde en Place Charles De Gaulle, waar de Arc de Triomphe staat. De laan is nog geen 2 km lang, om precies te zijn 1910 m, en je vindt er tal van theaters, cafés, restaurants, bioscopen en luxe winkels. Het Elysée paleis met zijn tuin is vlakbij. Op de Champs-Élysées in Parijs staat het beroemde cabaret (burlesque) Le Lido.
Bezoek het Louvre in Parijs
Het Louvre is een van de oudste en grootste musea ter wereld. Het Louvre Museum is een icoon van Parijs, en in het beroemde boek en de film “The Da Vinci Code” kunnen we verschillende scènes zien die betrekking hebben op het museum. De karakteristieke piramide komt in veel films voor en is ook een geliefd object om te fotograferen door toeristen die Parijs bezoeken.
Het Louvre is een gebouwencomplex met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. De collectie bestaat uit ongeveer 300.000 kunstwerken, waaronder werken van UNESCO-werelderfgoed, zoals de Nike van Samothrace, Venus de Milo en Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre bezoeken is een hele dag activiteit als je alle afdelingen wilt zien, dus trek daar veel tijd voor uit en ga er vroeg naartoe.
Als je een weekend Parijs tot je beschikking hebt, kies dan het gedeelte dat je het meest interesseert. In 2-3 uur kun je min of meer drie secties van het geheel zien, of je moet door het museum gaan rennen. Dat laatste slaat nogal de plank mis en een dergelijke oplossing is niet aan te raden, hoewel het moeilijk is om te voorkomen dat je binnen ook steeds meer wilt zien in een korte tijd. Voor de mensen die echt krap in hun tijd zitten is er een gemarkeerd pad naar de meest populaire tentoonstellingen, namelijk “Mona Lisa” en “Venus de Milo”.
Individuele afdelingen van het Louvre in Parijs, het zijn er nogal wat
- Midden-Oosten Kunst Afdeling
- Oude Egyptische kunstafdeling – bestrijkt alle historische perioden van het oude Egypte.
- Oude kunstafdeling van Griekenland, Etrurië en Rome – we zullen hier “Venus de Milo” en “Nike van Samothrace” zien.
- Islamitische Kunstafdeling- dit is de nieuwste (jongste) tentoonstelling van het Louvre.
- Afdeling Beeldhouwkunst – verzamelde werken die vóór 1850 zijn gemaakt, met uitzondering van oude beeldhouwkunst, die in afzonderlijke secties wordt gepresenteerd.
- Afdeling Artistieke Ambachten – de afdeling omvat verschillende kunstwerken onderverdeeld in collecties, waaronder: koninklijke en kerkelijke collecties, werken uit de graven van Franse vorsten, koninklijke insignes, waaronder het kroningszwaard van de koningen van Frankrijk, juwelen, kunst, waaronder ivoren producten, schalen, vazen en de grote appartementen van Napoleon III.
- Schilderafdeling – de afdeling bevat werken van meesters in de schilderkunst als Raphael, Michelangelo, Jan Vermeer, Rembrandt. Hier zien we het schilderij “Mona Lisa” van Leonardo da Vinci.
- Afdeling Tekenen en Grafisch – deze sectie verzamelt werken op papier. We kunnen hier tekeningen zien van grote schilders, meesters van de Renaissance, en de oudste tekeningen die dateren uit de laatgotische tijd.
Houd er bij een bezoek aan het museum rekening mee dat spullen in kluisjes moeten worden achtergelaten. Ook is er altijd een veiligheidscontrole. De wachtrij, ongeacht de tijd van het jaar, is vaak erg lang, en een bezoek aan het Louvre zelf kan ons teleurstellen vanwege de enorme hoeveelheid bezoekers.
We kunnen het Louvre op eigen gelegenheid bezoeken, met een gids of een audiogids. Het is het beste om online Louvre-tickets te kopen bij een geautoriseerde verkoper, met voorrang bij de toegang, zodat je niet ter plaatse in de rij hoeft te gaan staan. Let op welke collecties het ticket bevat, want tijdelijke tentoonstellingen zijn vaak een extra optie, dus duurder.
Het Louvre is op dinsdag gesloten. Persoonlijk raad ik een rondleiding aan met een audiogids, het is voor velen de favoriete vorm van sightseeing, want je kunt in je eigen tempo met gelijktijdige gidsvertelling door het museum struinen.
Minder bekend, maar zeker de moeite waard het Pompidou-museum
Het gebouw van het Pompidou Museum wordt gekenmerkt door het feit dat de gevel (of eigenlijk het ontbreken daarvan) is gemaakt van steigers, glas en buizen, dus industrieel in een volledige, moderne versie.
Het museum ligt op ongeveer een kilometer van het Louvre. Het herbergt het museum voor hedendaagse kunst en de belangrijkste openbare bibliotheek van de Franse hoofdstad. Er is ook een uitkijkpunt over de skyline van Parijs. Het is de moeite waard om online tickets te kopen en ik raad je aan dit altijd voor vertrek te doen, zonder ter plaatse tijd te hoeven verspillen, vooral als je een weekend of een paar dagen de tijd hebt.
Het Museum van Orsay
Het museum bevindt zich direct op de linkeroever van de Seine. Hier vindt men collecties van 1848-1918, dus in chronologische volgorde moet je het Louvre bezoeken, dan d’Orsay en dan het Pompidou. Het museum d’Orsay verzamelt voornamelijk Franse kunst, zoals schilderkunst en beeldhouwkunst, maar ook fotografie en stijlvolle meubels. Er is ook een sectie over architectuur waar je tekeningen, ontwerpen en maquettes van gebouwen kunt zien. De werken van de impressionisten en postimpressionisten, zoals:
- Vincent van Gogh “Zelfportret”, “Van Goghs kamer in Arles”
- Auguste Renoir “Het bal op de Moulin de la Galette”
- Edgar Degas “De blauwe dansers”
- James McNeill Whistler “Portret van een moeder”
- Claude Monet “Klaprozen bij Argenteuil”
- Édouard Manet “Ontbijt op het gras”
Montmartre Parijs
Aan dezelfde kant van de Seine als de Champs Elysees en het Louvre, kunnen we naar de heuvel en de gelijknamige wijk – Montmartre. Deze historische wijk biedt een aantal opmerkelijke punten bij een bezoek aan Parijs, hoewel het tot 1860 niet bij de stadsgrenzen was inbegrepen. Voordat dit gebeurde, was de wijk een aparte stad, zeer bekend om zijn molens, en een ervan is te zien in Moulin Rouge. In Montmartre is naast de Moulin Rouge het belangrijkste bezoekerspunt de Sacré-Coeur, Place du Tetre en Place Pigalle. Als alternatief raad ik aan om de Muur van Liefde Le mur des je t’aime te bezoeken, Place Abbesses en het roze huis van La Maison Rose.
De Moulin Rouge
Een cultplek, bekend van films, ook bekend van historische gebeurtenissen (nee, ik bedoel niet politieke en economische gebeurtenissen, maar die op het gebied van cultuur, wereldbeeld en doorbraak).
Je kunt naar een cabaretvoorstelling gaan voor een vrij hoge prijs (100 euro is de gemiddelde prijs), of een foto maken en weer verder gaan. Het cabaretgebouw ziet er het beste uit in het donker, wanneer het verlicht is.
Sacré-Coeur Basiliek – Basiliek van het Heilig Hart van Montmartre
De Sacré-Coeur-basiliek bevindt zich op de top van de Montmartre-heuvel. We kunnen gebruik maken van de kabelbaan, die ons naar boven brengt. Er is een oorlogsgeschiedenis verbonden aan de basiliek. Twee ondernemers beloofden dat als Parijs werd beschermd tegen de Frans-Pruisische oorlog, ze de basiliek zouden bouwen. Belofte maakt schuld dus kwam de basiliek er. In de basiliek wordt al meer dan 100 jaar onafgebroken aanbeden.
Place du Tetre – Kunstenaarsplein in Parijs
Het plein ligt in het centrum van de wijk Montmartre. Het Place du Tetre staat bekend om kunstenaars die hier hun werken maken, verkopen en onze portretten of karikaturen schilderen. Het plein was vroeger ook een plek waar kunstenaars creëerden, verzamelden en leefden. Deze plek wordt beschouwd als de bakermat van modernistische kunstenaars. Direct naast het plein ligt het Salvador Dali Museum.
Notre Dame-kathedraal in Parijs
Waarschijnlijk heeft iedereen wel van de kathedraal gehoord. Wellicht bekend door het sprookje van de Klokkenluider van de Notre Dame. Zo niet dan kun je de kathedraal ook kennen van de recente gebeurtenissen van 15 april 2019, toen er brand uitbrak. Deze brand heeft enorm veel schade aangericht aan de kathedraal. Tijdens de brand stortten het dak, een deel van de gewelven en de torenspits van de kathedraal in. Er zijn nog veel video’s van deze gebeurtenis op het internet vinden. Een grote impact op de stad was het zeker.
De Notre Dame is een gotische kathedraal in Parijs en een van de beroemdste kathedralen ter wereld. Het is gelegen op een eiland in de Seine, Île de la Cité, in het 4e arrondissement van Parijs. Het eiland is verbonden met Parijs door 8 bruggen, waaronder de oudste in Parijs de Pont Neuf. De andere 7 bruggen zijn:
- Pont au Change
- Pont Notre-Dame
- Pont d’Arcole
- Pont de l’Archevêché
- Pont au Double
- Petit Pont
- Pont Saint-Michel
Op de binnenplaats voor de Notre Dame-kathedraal bevindt zich Point Zéro. Het punt van waaruit de afstanden van Parijs naar andere plaatsen in Frankrijk worden berekend. Tussen de kathedraal aan de Seine staat een standbeeld van paus Johannes Paulus II.
De Notre Dame-kathedraal is gebouwd op de plaats van twee 9e-eeuwse kerken. De bouw van de kathedraal duurde meer dan 180 jaar. Echter sommige bronnen zeggen 700 jaar, met de toevoeging van constante verbetering van het gebouw. Kenmerkend voor de kathedraal zijn de gevelportalen, waterspuwers (Gargoyles) en de twee machtige torens.
Binnenin vind je brochures en gidsen in alle talen. De toegang tot de kathedraal is gratis, de toegang tot de kamers en de toren zelf moet wel betaald worden. Momenteel is de kathedraal beperkt open voor het publiek, deze ondergaat namelijk renovatiewerken na de brand.
Palais Les Invalides
Je zult de gouden koepel van het Palais Les Invalides al zien, lang voordat je dit bereikt. De karakteristieke koepel steekt af tegen de achtergrond van de gebouwen. Het moedigt bezoekers aan er naartoe te gaan, en het is zeker de moeite waard om van deze uitnodiging gebruik te maken. Het Paleis van de Invaliden bevindt zich in de buurt van het Veld van Mars. Het werd gebouwd op initiatief van koning Lodewijk XIV als een groot gebouwencomplex, bedoeld als hospitaal en pension voor oorlogsinvaliden.
Momenteel heeft het Paleis van de Invaliden een museum van het Franse leger. Kaarten en modellen, de Orde van de Bevrijding. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen (Musée de l’Armée, Musée de l’Ordre de la Liberation, Musée des Plans-Reliefs), graven en kluizen.
Pantheon in Parijs
Het Pantheon bevindt zich in het Quartier Latin van Parijs. Sinds 1885 functioneert het als een mausoleum van vooraanstaande Fransen. Het Pantheon in Parijs lijkt van de buitenkant absoluut op het Pantheon in Rome. En als je het nog niet in Rome hebt gezien, raad ik je ten zeerste aan om dat in Parijs te zien. Het Pantheon is gemodelleerd naar het Romeinse.
Trouwens, als de tijd het toelaat, verken dan het Quartier Latin, de universiteitswijk van Parijs. Naast het Pantheon zijn er onder andere:
- Benedictijner kloostercomplex van Val-de-Grâce,
- Voormalige abdij van Port-Royal
- Sorbonne University
- St. Michael
- het Cluny-museum
De wijk en zijn straten wemelen bijna de klok rond van het leven. Het is de moeite waard om er flink rond te struinen en te dwalen. Helaas is de entree betaald, je kunt hier een los kaartje kopen, of kiezen voor de Paris City Card.
Esplanade La Défense
Dit is de zakelijke, commerciële en moderne wijk van Parijs. Hoge wolkenkrabbers die overeenkomen met de foto’s met de Eiffeltoren zijn hier te vinden. Het is de zetel van grote bedrijven, merken, het zakencentrum, niet alleen van Parijs, maar eigenlijk van heel Frankrijk. Het is ook een uitgaans-, winkel- en hotelcentrum. Oordeel zelf of het de moeite waard is om te bezoeken, maar er is iets dat overtuigt en aanmoedigt om hier te kijken.
Aan het westelijke uiteinde van de wijk bevindt zich de moderne La Grande Arche de La Défense. Staande op een lijn die de historische as van Parijs verlengt. Beginnend bij het Louvre en eindigend bij de Arc de Triomphe. Deze lijn vormt de as van de wijk waarlangs de Esplanada La Défense loopt. La Grande Arche werd in 1989 in gebruik genomen. Het was het winnende ontwerp van de wedstrijd die in 1982 werd aangekondigd om een einde te maken aan de historische as en de Esplanade. Le Grande Arche is een symbool van de La Défense. Er zijn tentoonstellingszalen, kantoren en staatsinstellingen, evenals uitkijkterrassen,
Joodse wijk in Parijs
De stad Parijs heeft ook een eigen Joodse wijk, waar nog veel accenten en sfeer van weleer bewaard zijn gebleven. In de 16e / 17e eeuw was de wijk Le Marais de zetel van de koning en de aristocratie. Terwijl nadat de zetel naar het Louvre was verplaatst, de wijk verlaten was en eerst werd bewoond door de stedelijke armen, kleine winkeliers en industrie. Dit maakte later plaats voor een nieuwe golf van nieuwe bewoners. Uiteindelijk verhuisden hier daklozen, immigranten en joden.
Na de Tweede Wereldoorlog begonnen kunstenaars hierheen te verhuizen, waaronder Pablo Picasso. Gevolgd door anderen, die de wijken van Montmartre ontvluchtten waar toeristen zich te veel met hen bemoeiden. Tegenwoordig wordt de wijk Le Marais vaak bezocht. Het autoverkeer is sterk verminderd en joodse restaurants en koosjere winkels zijn nieuw leven ingeblazen. De revitalisering van de wijk maakte er een welvarend en aantrekkelijk deel van Parijs van. Met het karakter van een historische oude stad. Je vindt er charmante straatjes en pleinen met kunstgalerijen, boetiekjes en juweliers.
De buurt heeft ook een tweede gezicht en wordt ook wel de ‘homowijk’ genoemd vanwege de homoclubs en -bars. Je zult regenboogelementen zien op de weg, rijstroken en vele andere plaatsen. De wijk is gelegen in de driehoek tussen het Centre Pompidou, Place de la Bastille en Place de la Republique. Als je in Pompidou bent, is het de moeite waard om de wijk in te gaan. Bekijk er het oudste plein van Parijs, Place des Vosges. Daarnaast kun je het Picasso-museum bezoeken.
Jardin du Luxembourg in Parijs
Parijs is ook een stad vol prachtige tuinen. Als je een lang weekend in Parijs doorbrengt dan is het de moeite waard om er minstens één te bezoeken. De tuin met het paleis van Luxemburg zal een goede keuze zijn. Het ligt in het stadscentrum en is een favoriet stadspark aan deze kant van de stad. Met prachtige architectuur en een plek om te ontspannen. Je bent hier even weg van het verkeerslawaai, de vervuiling en fijnstof. De grootste attractie is de Medici-fontein en er zijn ook tennisbanen, een manege, een café en monumenten.
De Jardin du Luxembourg werd rond 1630 gesticht. Dit op verzoek van de tweede vrouw en weduwe van Hendrik IV, Maria de Medici. In het park werd ook een paleis gebouwd, Het Luxemburgs paleis. Het paleis samen met de tuin moest herinneren aan het Palazzo Pitti en aan de Boboli-tuinen in zijn geboorteland Florence.
Parken in Parijs
Een andere tuin in Parijs om te overwegen bij het plannen van een bezoek aan Parijs is onder andere de Jardin des Plantes. Met het Natuurhistorisch Museum, een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld.
Park Monceau is een stadspark in Parijs. Je vindt in het 8e arrondissement en het park is aangelegd door Louis Philippe Józef Bourbon-Orleans. Hij was een neef van de toenmalige koning van Frankrijk.
In de buurt van het Louvre is er een enorm Tuileries park. Van dit park kun je een deel zien tijdens een bezoek aan het Louvre. Dit park is de thuisbasis van het Musée de l’Orangerie.
Een andere groene long van Parijs is het bos van Boulon in het 16e arrondissement van Parijs. Ook de kunst van musea in het park is een aanrader. Een deel van het park is de Jardin d’Acclimatation. Het is een gemeentelijk pretpark en een dierentuin. Je kunt het bekijken op weg naar de zakenwijk van Parijs.
Zoals je ziet is er veel te doen en te bekijken tijdens een stedentrip Parijs. Eigenlijk te veel voor een 2-daags verblijf in deze geweldige stad. Boek altijd vooraf de tickets van de bezienswaardigheden en musea waar je naartoe wilt. Dit voorkomt teleurstelling of lange wachttijden. Neem drie of liever vier dagen de tijd om hier te verblijven en bedenk vooraf wat je allemaal wilt zien. Overhaast door de stad rennen heeft geen zin, want je moet ook nog even kunnen genieten van al het moois in Parijs.
Reacties
Laat een reactie achter