Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Verveel je, je? Bak een kerst cake lekker en leuk om te doen!

In deze tijd van het jaar is er buiten veel minder te beleven. We blijven lekker binnen met dit druilerige weer. Verveel je, je en wil je wat doen? Verras je gezinsleden met een echte kerst cake. Helemaal in de sfeer van deze tijd. Een eenvoudig recept wat iedereen kan volgen. Zo bak jij in een handomdraai een lekkere cake.

Kerst cake recept

Om een kerstcake te bakken heb je de volgende ingrediënten nodig: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 1 theelepel vanille-extract, 250 gram zelfrijzend bakmeel en 3 eetlepels melk.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg dan de eieren, vanille-extract en bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Roer de melk erdoor. Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in de cake prikt. Laat de cake afkoelen en bestrooi hem eventueel met poedersuiker. Uiteraard kun je er ook allerlei andere kerstversieringen aan toevoegen.

Tips om een goede cake te bakken

Om een goede cake te kunnen afleveren hebben wij de volgende tips voor je:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint met bakken.
  • Gebruik goede kwaliteit boter en eieren voor de beste smaak.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

En ook een aantal tips om te voorkomen dat de cake niet in de smaak gaat vallen. Dan kun je daar in ieder geval rekening mee houden.

  • Bak de cake niet te lang, want dan wordt hij droog en taai.
  • Open de oven tijdens het bakken niet om te kijken hoe het ervoor staat, want dan koelt de oven af en kan de cake niet goed rijzen.
  • Laat de cake niet in de vorm afkoelen, want dan kan hij aan de vorm plakken en moeilijk te verwijderen zijn.

Heb je zelf nog tips om een goede (en vooral lekkere) cake te bakken? Laat het ons weten, wij staan open voor tips voor onze lezers. Uiteraard kunnen wij jouw recept voor een succes cake hier dan ook vermelden.