Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

En weer een verveel tip – Pokemon GO!

Pokemon Go is een augmented reality (AR) spel voor smartphones dat werd ontwikkeld en uitgebracht door Niantic in 2016. Het spel is gebaseerd op het populaire Pokemon-franchise en maakt gebruik van GPS en de camera van de smartphone om spelers in staat te stellen virtuele Pokemon te vangen en te trainen in de echte wereld. Met de komst van Pokemon Go werd er een verbindingen gelegd tussen gamen en het echte leven. Je kunt zo vele kilometers lopen om Pokemon Go te spelen. Een uitstekende tip dus als je, je verveelt. Installeer Pokemon Go en ga er op uit!

Geschiedenis van Pokemon Go

Pokemon Go werd snel een enorme hit na zijn lancering en bleef populair blijven vanwege zijn unieke gameplay en de kans om te socializen met andere spelers in de buurt. Het spel bleef ook relevant door regelmatig nieuwe updates en gebeurtenissen te lanceren, waardoor spelers altijd iets nieuws hadden om naar uit te kijken.

Het spel begon als een samenwerking tussen Niantic, The Pokemon Company en Nintendo. Het werd voor het eerst aangekondigd in 2015 en werd in 2016 wereldwijd uitgebracht voor Android en iOS. Sindsdien is het spel uitgebreid naar meerdere platforms en is het blijven evolueren met nieuwe features en content.

Veel verschillende Pokemon

Er zijn honderden verschillende Pokemon in het Pokemon-franchise, en Pokemon Go heeft een groot deel van deze Pokemon beschikbaar voor spelers om te vangen en te trainen. Sommige van de meest populaire Pokemon in het spel zijn Pikachu, Charmander, Bulbasaur, Squirtle, Jigglypuff, Meowth en Eevee.

Er zijn ook verschillende “legendarische” Pokemon, die zeldzaam en moeilijk te vangen zijn, maar die zeer krachtig zijn in het spel. Dit omvat Pokemon zoals Mewtwo, Zapdos, Articuno, Moltres, Raikou, Entei, Suicune en Lugia.

Pokemon trainers

Wat betreft trainers, in Pokemon Go zijn spelers de trainers. Spelers kunnen hun avatar personaliseren en hun team kiezen om mee te vechten tegen andere trainers in het spel. Er zijn drie teams in het spel: Team Valor, Team Mystic en Team Instinct. Spelers kunnen kiezen voor welk team ze willen vechten en samenwerken met andere spelers in hun team om Pokemon te verzamelen en de gyms in hun omgeving te verdedigen.

Pokemon in verschillende versies

Er zijn veel verschillende versies van het Pokemon-spel die zijn uitgebracht sinds het franchise in 1996 werd gelanceerd.

De originele Pokemon-spellen waren Pokemon Red, Pokemon Blue en Pokemon Yellow, die werden uitgebracht voor de Game Boy. Dit werd gevolgd door Pokemon Gold, Pokemon Silver en Pokemon Crystal voor de Game Boy Color, en Pokemon Ruby, Pokemon Sapphire en Pokemon Emerald voor de Game Boy Advance.

Daarna werden er verschillende andere versies van het spel uitgebracht voor verschillende platforms, waaronder de Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Switch en zelfs mobiele apparaten. Sommige van de meer recente Pokemon-spellen zijn Pokemon Sword, Pokemon Shield, Pokemon X, Pokemon Y, Pokemon Sun, Pokemon Moon, Pokemon Ultra Sun en Pokemon Ultra Moon.

Er zijn ook spin-off spellen en handheld-consoles van Pokemon, zoals Pokemon Mystery Dungeon, Pokemon Colosseum, Pokemon Battle Revolution en Pokemon Snap. Bovendien zijn er veel Pokemon-gerelateerde producten, zoals tv-shows, films, boeken, trading cards en merchandise. Het Pokemon-franchise is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met miljoenen fans over de hele wereld.